Hoe begin je een blog? Nou, zo!

Met enige schroom schrijf ik deze eerste regels. Nog niet digitaal, maar gewoon in een A5 notitieboekje, die ik speciaal daarvoor heb aangeschaft. In het verleden ben ik meerdere keren met een blog / website begonnen, waarbij ik meer rekening hield met de vormgeving dan de inhoud (ik ben tenslotte niet voor niets grafisch ontwerper). Het eindigde meestal in een onafgemaakte website; veel beeld en weinig tekst.

Nu heb ik het omgedraaid. De vormgeving zit wel snor, eerst bedenken waarover ik wil gaan schrijven.

Waar komt mijn inspiratie vandaan?
Het grootste gedeelte komt natuurlijk uit mijn eigen, alledaagse leven. Ik ben een vrouw, getrouwd en moeder van drie meiden, waaronder een tweeling, dus het zou gek zijn als ik niet zou schrijven over ons gezin, het huishouden, feestjes en traktaties.

Sinds tien jaar werk ik als grafisch ontwerper, zowel in loondienst als zzp-er. Dit gegeven zit verweven in alle onderwerpen. De bedoeling is dat ik bij iedere blog een illustratie maak, passend bij het onderwerp. Zo houd ik er de lol in voor mezelf.

Duurzaam, gezond en groen leven is in ons gezin belangrijk. We hebben onder andere een moestuin en zo nu en dan lijkt het me leuk om daar een update van te geven.

En last but not least: een onderwerp die ik het liefst wil schrappen, maar duidelijk verbonden is met mijn leven, namelijk de ziekte van Bechterew. Onder het menu-item leven met Bechterew vind je meer informatie over hoe het allemaal begon en hoe ik ermee om ga.

Zo! Na enig gekras, doorstrepen, herschrijven is dit de tekst van mijn eerste blog! Veel leesplezier!

Leuk dat je meeleest! Ik ben de zeer gewone vrouw achter deze site. Mijn naam is Gerda (39) en ik schrijf over mijn alledaagse leven: ons gezin, feestjes en traktaties, duurzaam en groen leven, ontwerpen en moestuinieren. Maar ook over de ziekte van Bechterew.

Ik heb weer een nieuwe post. Ben benieuwd naar je reactie!